Vorige | Volgende

Oosteinde 10 WAPSERVEEN

Bewaar object
Deze woning is aangekocht

Omschrijving

Een schitterend gelegen karakteristieke rietgedekte Saksische boerderij (paar honderd jaar oud en rijksmonument) staand op 1.34.10 ha. grond, eventueel met aansluitend ca. 0.85 ha. extra grond te koop, plaatselijk bekend Oosteinde 10 te Wapserveen.

De boerderij is gelegen in het landelijk gebied, aan een weg met voornamelijk woonboerderijen en woningen. Op ruim 1 km. afstand ligt natuurgebied het Westerzand met bossen, vennen en uitgestrekte heidevelden. De omgeving leent zich bij uitstek voor het maken van wandelingen; zo start in het dorp één van de vele knapzakroutes. Ook voor paarden- en fietsliefhebbers is dit gebied interessant. De Havelterbergfietsroute loopt voor een deel door de bossen en heidevelden rondom Wapserveen. Op ca. 5 km. afstand ligt het Drents Friese Wold, ca. 5.000 ha. groot. Dit enorme bos- en heidegebied ligt aan de rand van het Drents plateau en vormt na de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Op ca.6 km. afstand ligt Vledder en Diever is gelegen op ca. 5 km. afstand, beide met voldoende voorzieningen.

De boerderij, groot ca. 1.870 m³, met woondeel met topgevel en zijbaander, is onder meer gekenmerkt als rijksmonument en is één van de oudste boerderijen van Wapserveen. Het linker gedeelte van het riet is van ca. 1985. De achterzijde van de boerderij is recent opnieuw voorzien van riet. De voorkant en zijkant van de boerderij zijn opnieuw gevoegd. De boerderij is niet geïsoleerd, is echter wel deels voorzien van dubbele beglazing. De kozijnen zijn gedeeltelijk van hardhout. De verwarming geschiedt door middel van gaskachels, de warmwatervoorziening d.m.v. een elektrische boiler. Het woongedeelte is aangesloten op de openbare riolering.

Indeling: portaaltje met elektrameter, woonkamer met oude schouw, gaskachel en roedeverdeelde ramen, gelegen aan de voorkant van de boerderij, met een mooi uitzicht op de voor de boerderij gelegen tuin. Aan de oostzijde van de woonkamer bevindt zich een opkamer met de voormalige bedsteden, aan de westzijde van de woonkamer bevinden zich twee slaapkamers.
Achter de opkamer bevindt zich een woonkeuken, met een doorgang naar de onder de opkamer gelegen provisiekelder. De houtkleurige inbouwkeuken is van 1995 en bevat een keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast en vaatwasser.
Achter de kamer bevindt zich een bijkeuken met doorgang naar het toilet en een badkamer, voorzien van douche, wastafel en toilet.
Het achterhuis doet dienst als berging en is voor velerlei doeleinden geschikt. Ook bevindt zich hier de oude paardenstal en het voormalige tanklokaal.

De naastgelegen ligboxenstal is groot ca. 15 x 10 meter, is gebouwd van steen en gedekt met A.B.C.-platen.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied Havelte
Bestemming: agrarisch bouwblok

A.M.v.B. Besluit Landbouw Milieubeheer: Voor het in werking hebben van een rundveehouderij, voor totaal gezamenlijk 30 dieren.

Ruilverkavelingslasten: € 82,46,-, eindjaar 2017.

Oplevering: in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Aangekocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
riet

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
100 m²
Overige inpandige ruimte
290 m²
Externe bergruimte
150 m²
Bruto inhoud
1.870 m³
Perceeloppervlakte
13.410 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche

Energie

Isolatie
gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
gaskachels
Warm water
elektrische boiler huur

Kadastrale gegevens

Gemeente
Havelte
Sectie
N
Perceel
779
Oppervlakte
8130 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Havelte
Sectie
N
Perceel
1328
Oppervlakte
5280 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging, buiten bebouwde kom, vrij uitzicht
Tuintype
achtertuin
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Oosteinde 10 WAPSERVEEN

naar Oosteinde 10 WAPSERVEEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object