Hentenaar Makelaardij o.z.

Het is feest in de Wijk!

Om dit feestelijke moment te vieren trakteren wij op heerlijke “Wieker” Hentenaar koekjes. Versgebakken smaken ze het lekkerst, dus delen wij graag het recept met je.

Wil je een gratis én vrijblijvend verkoopadvies?
Vul dan onderstaand formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Het recept voor de “Wieker” Hentenaar koekjes:

Dit heb je nodig voor 20 koekjes:

280 gram bloem van de Wieker Meule
(verkrijgbaar tijdens de opening)
225 gram ongezouten roomboter
150 gram witte basterdsuiker
8 gram vanillesuiker
1 eidooier – maar kan ook zonder
snufje zout
een uitsteekvormpje
(gratis op 28 februari op de markt in de Wijk)

Aan de slag!

1. Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg eventueel een eidooier toe en mix door tot deze helemaal is opgenomen. Als laatste voeg je Wieker Meule bloem en een snufje zout toe en kneed je het tot een stevig deeg.

2. Wikkel de koekjesdeeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.

3. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm.

5. Steek er vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak opnieuw een bol van het overgebleven deeg, bestuif met je werkblad met wat extra bloem en rol je deeg weer uit. Ga net zo lang door totdat al het deeg op is en je ongeveer 20 koekjes hebt liggen. (Hoe dunner je deeg, hoe meer koekjes.)

4. Bak vervolgens de koekjes in ongeveer 16 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren. De meest ideale tijd kan per oven verschillen, dus kijk af en toe hoe bruin de koekjes al zijn.

5. Zijn ze klaar? Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze eraf haalt. Laat ze verder afkoelen op een rooster. Ze zullen zacht uit de oven komen, maar worden hard tijdens het afkoelen.

Tip! Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel. Dan kunnen ze wel tot 5 weken goed blijven!

Stel hier je vraag!
Hentenaar Makelaardij o.z.

Cookies helpen onze diensten te verbeteren. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies Meer informatie