Hentenaar Makelaardij o.z.

Woningtaxatie bij Hentenaar Makelaardij: realistisch, betrouwbaar en snel voor elkaar

Hoera, je hebt jouw droomwoning gevonden! Na een zoektocht die ongetwijfeld veel langer heeft geduurd dan je eigenlijk hoopte, kon onlangs eindelijk de kurk van de fles. Het vinden van je droomhuis is de grootste stap, nu volgen de kleine, maar oh zo belangrijke vervolgstappen. Het taxatierapport is hier één van.

De bank waar je de hypotheek wilt afsluiten, vraagt om een officiële bevestiging van de waarde van jouw nieuwe woning. Voor Hentenaar Makelaardij is dit dagelijkse kost. Met onze woningtaxatie krijg je een uitgebreid inzicht, een realistische inschatting van de waarde van jouw droomhuis én een gevalideerd rapport, iets wat de banken eisen bij het aanvragen van een hypotheek.

Een woningtaxatie voor jouw hypotheek, zowel bij aanvragen als oversluiten
Dat je een taxatierapport nodig hebt om de financiering van jouw nieuwe huis rond te krijgen, is vaak wel bekend. Maar wil je een hypotheek oversluiten (met of zonder NHG), bijvoorbeeld omdat je van een lagere rente wil profiteren of een tweede hypotheek afsluiten voor een verbouwing, dan vraagt de bank op dat moment ook om een actuele woningtaxatie. Zelfs wanneer je aangifte doet van erfbelasting of successierechten wordt er om een taxatierapport gevraagd en is een doorsnee waardebepaling niet voldoende. Woningtaxatie is namelijk meer dan een rondje door het huis en twee keer op de muren tikken; het vergt uitgebreide kennis en onafhankelijk onderzoek en mag daarom niet door iedere doorsnee makelaar gedaan worden.

Met een realistische taxatie neem je een beter besluit
Hoewel het taxatierapport van je nieuwe woning officieel pas nodig is bij het aanvragen van de hypotheek, kan het in het stadium daarvoor al veel verheldering bieden. Want hoe realistisch is de vraagprijs of het bod dat jij wil plaatsen eigenlijk? Wanneer je serieuze interesse hebt en weet dát je gaat bieden, kan een taxatierapport de daadwerkelijke waarde onderbouwen en jou bevestigen in je keuze(s).

Begrijpelijk taxatierapport binnen enkele dagen
Hentenaar Makelaardij is register taxateur (lid van NVM) en dat betekent dat we gecertificeerd zijn om woningtaxaties uit te voeren binnen een straal van 20 kilometer van Hoogeveen en 20 kilometer van Zuidwolde.

Je kunt rekenen op:

Met meer dan 40 jaar ervaring en expertise in de regio Hoogeveen, Zuidwolde en de omliggende wijde omgeving kennen wij het klappen van de zweep en weten wij precies wat jij nodig hebt. Of je nu een woning wil aankopen, verkopen, of wil laten taxeren: we zetten alles op alles om samen met jou het maximale resultaat te behalen.

Maak hier je afspraak →

Gevalideerd taxatierapport nodig?

Met onze woningtaxatie krijg je een uitgebreid inzicht, een realistische inschatting van de waarde van jouw droomhuis én een gevalideerd rapport.

Afspraak maken voor een taxatie

Wil je na de taxatie ook daadwerkelijk je huis verkopen? Dan gaan we graag voor je aan de slag!

Wil je na de taxatie ook daadwerkelijk je huis verkopen? Dan gaan we graag voor je aan de slag!

Een goede prijs voor je huis krijgen, wie wil dat nu niet? Om dit te kunnen realiseren moet je goed op de hoogte zijn van de actuele huizenmarkt én jouw huis goed op waarde kunnen schatten. Je voelt hem al aankomen: hier kunnen we jou uitstekend bij adviseren. Zo kunnen we je vertellen welke ‘woningaspecten’ op dit moment in trek zijn en welke stappen je nog moet nemen om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken. We nemen je van begin tot eind mee in het proces óf we nemen alles voor je uit handen – jij houdt de regie! Lees meer over het verkopen van jouw woning

Stel hier je vraag!
Hentenaar Makelaardij o.z.

Cookies helpen onze diensten te verbeteren. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies Meer informatie